Innovatieve textuurcollagekunst door Ronni Jolles

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Welkom bij de terugkeer van All Things Paper! Na augustus vrij te hebben genomen, is er nu een spannende achterstand van papierkunst en papierambachten om de komende maanden door te werken. Ik kijk ernaar uit om elke functie te introduceren, te beginnen vandaag met Ronni Jolles, een mixed media collagekunstenaar in Chevy Chase, Maryland, die aan mij werd voorgesteld door een oude lezer van deze blog, Maureen Doallas van Schrijven zonder papier.

Door de stoom

Maureen heeft tot eind september een tentoonstelling van nieuwe stukken van Ronni georganiseerd in St. Michael’s in Arlington, Virginia, getiteld Vrouwen aan het werk. Een aantal van de prachtig getextureerde collages van gescheurd, gesneden en gelaagd papier die je hier ziet, zijn opgenomen in de show. Vaak is het onderwerp van een scène afgeleid van een foto die Ronni op reis heeft genomen.

collage van getextureerd papier van klaslokaal met zittende studenten kijken naar leraar die op schoolbord staat

Ochtendles

Ze gebruikt acrylverf om de kleurvariaties van het papier te vergroten en texturen te verbeteren, en brengt vervolgens afdichtingsmiddelen aan ter bescherming. Interessant is dat ze aan acht tot tien stukken tegelijk werkt, omdat ze merkt dat het terugkeren naar een collage na verloop van tijd een nieuw perspectief biedt.

collage van getextureerd papier van twee vrouwen met grote manden met producten op hoofden op het platteland

Zware lasten

Als hoofdvak kunst en psychologie op de universiteit deed Ronni ervaring op in een aantal artistieke media en werkte later in educatieve media bij National Geographic. Na vele kunstlessen op graduaatniveau te hebben gevolgd, voelde ze zich aangetrokken tot het lesgeven aan middelbare scholieren.

collage van getextureerd papier van balletdansers in witte jurken en roze schoenen die klaar staan ​​om te dansen

Balletschoenen

Ik hield van lesgeven! Ongeveer twintig jaar lang leerde ik alles – tekenen, schilderen, grafiek, keramiek en beeldhouwkunst, enz. Ik was op zoek naar de juiste kunstvorm voor mij die anders was dan het werk van mijn moeder (beeldhouwer, aquarellist) en mijn zus (schilder, beeldhouwer) ).

collage van textuurpapier van een vrouw die manden met wasgoed naar de waterkant draagt ​​met meer vrouwen die al de was aan het wassen zijn

Wasdag

Toen ik begon met collages, wilde ik textuur. Ik leerde papier maken, maar het kostte zo veel tijd om de juiste kleur en textuur van papier te maken die ik wilde voor elk stuk… Ik had geen tijd om het kunstwerk te maken dat ik wilde maken. Dus begon ik papier te verzamelen. Ik begon ook de papieren te manipuleren terwijl ik ze laag na laag op het canvas plakte.

collage van getextureerd papier van een jong meisje dat vleugel speelt

Muzikale eenzaamheid

In 2000 stopte Ronni met lesgeven om fulltime kunstenaar te worden met een focus op collage, gebruikmakend van haar enorme verzameling papieren. Haar werk was te zien in een aantal tentoonstellingen en galerieën, en ze neemt deel aan kunstenaarsgroepen en geeft artist talks.

vierkante houten kist met getextureerde papiercollage van dimensionale boomscène

Box Series voorbeeld

Nieuwe onderneming: Ik start op woensdag 6 oktober met een virtuele beginnersles via Zoom in mijn kunstvorm. Ik noem het “Kunst in een doos” omdat ik alle benodigdheden naar de deelnemers kan verzenden.


getextureerde papieren collage van vuurtoren op rotsachtige kust met veel meeuwen in de lucht

Vuurtoren

Het is moeilijk om de papieren te vinden die ik van over de hele wereld heb verzameld, dus ik vraag mijn studenten niet om hun eigen papieren te krijgen totdat ze een tijdje bij mij hebben gestudeerd. Met Covid maakt mijn verzending van alle benodigdheden het voor iedereen gemakkelijk om deze les te volgen.

collage van getextureerd papier van twee katten die tijdens sneeuwval in het raam van een sierlijk gebouw zitten

Katten in de stad

Geniet van deze video waarin Ronni in haar studio haar kunstproces beschrijft. Let op het brede scala aan collageformaten!

Ronni Jolles Studio Tour

Bezoek de website van Ronni Jolles waar je een lijst vindt van aankomende shows en antwoorden op Veel Gestelde Vragen over haar kunstvorm. Ze heeft er een paar gepost instructievideo’s voor projecten op papier waar ik met plezier naar heb gekeken, en je kunt haar nieuwste projecten volgen via Instagram of Facebook.

getextureerde papiercollage van berkenbomen in de herfst met bergen op de achtergrond

herfst lucht

creditSource link

Gebruikmaar
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare