Hoe een goede toegangscontrole kan zorgen voor een veilige werkomgeving

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0
De veiligheid van je werknemers is natuurlijk van essentieel belang. Niet voor niets is een goede en vooral ook betrouwbare toegangscontrole van belang om ervoor te zorgen dat deze veiligheid ook daadwerkelijk kan worden gewaarborgd. Dit kan op een aantal manieren worden gerealiseerd. De kans dat er dan ongenodigde het pand weten te betreden, die is vrij klein. Vooral bij de grotere bedrijven, is het eerste aanspreekpunt vaak de persoon achter de receptie. Helemaal wanneer deze er al de nodige jaren werkt, weten ze vaak precies wie er wel of wie er beslist niet thuishoort in het pand. Zorg er daarom dus ook voor dat je deze functie absoluut niet onderschat. Niet alleen vanuit veiligheidsperspectief, maar ook als eerste aanspreekpunt voor je bezoekers. Maar hoe kan een goede toegangscontrole nu zorgen voor een veilige werkomgeving?

Met toegangscontrole weet je wie er binnen is

Wanneer je toegangscontrole op orde is, dan weet je exact wie er binnen is. Dit is met name van belang om ervoor te kunnen zorgen dat de veiligheid kan worden gewaarborgd. Om werknemers en bezoekers te identificeren, kunnen organisaties verschillende beveiligingsmaatregelen gebruiken. Deze maatregelen kunnen variëren van fysieke beveiligingssystemen zoals toegangspoorten en camerabewaking, tot elektronische systemen zoals biometrische scanmethoden, RFID-tags en beveiligingscodes. Andere systemen die worden gebruikt om werknemers en bezoekers te identificeren, zijn onder meer pasjes, barcodes, stemherkenning, gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner. Deze systemen helpen organisaties om ongeautoriseerde toegang te voorkomen en de identiteit van personen die de locatie bezoeken te verifiëren.

Nieuwe werknemers

Op het moment dat er een nieuwe werknemer start, is het zaak dat er direct een pas of badge wordt aangemaakt, zodat ook de nieuwe werknemer toegang heeft tot het pand. Hierbij is het wel belangrijk om kritisch te kijken naar de bevoegdheden van deze persoon. De meeste werknemers hebben namelijk in het grootste deel van het pand helemaal niets te zoeken. Met name wanneer het om bedrijfsgevoelige informatie gaat, is het belangrijk dit op een goede manier te beveiligen. Door gebruik te maken van een persoonlijke badge of pas, kun je op persoonsniveau toegang verschaffen tot bepaalde ruimtes in het pand.

Bezoekers

Bij de meeste bedrijven komen regelmatig bezoekers. Om er dan voor te zorgen dat je weet wie er binnen is, is het aan te raden om te werken met een bezoekerspas. Dit zorgt ervoor dat je weet wie iemand is en wat ze komen doen. Vervolgens kun je op deze manier ook zorgen dat de bezoekers maar een beperkte toegang hebben tot het pand. Omdat het in de praktijk meestal zo is dat er iemand van het bedrijf is die deze mensen hebben uitgenodigd, zal dit vaak zo’n vaart niet lopen. Echter is het wel belangrijk dit te blijven monitoren. Ook een bezoeker kan met verkeerde intenties binnenstappen. Heb jij er moeite mee om te kunnen bepalen welke vorm van toegangscontrole het beste geschikt is voor jouw bedrijf? Dan is het raadzaam om de expertise van EasySecure in te schakelen. Niet alleen kunnen ze je helpen bij het bepalen van de juiste toegangscontrolesystemen, maar kunnen ze je ook helpen om bestaande beveiliging verder op te schroeven wanneer de noodzaak er is.

Gebruikmaar
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare