Hoe maak je op een goede manier gebruik van time registration?

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0
Personeelskosten, of je nu een groot of klein bedrijf hebt, voor de meeste organisaties vormen de personeelskosten een groot deel van de begroting. Uren registratie is dan ook voor de meeste bedrijven een heikel punt, want er wordt makkelijk mee gesjoemeld. En je werknemers argwanend bejegenen, dat is natuurlijk ook niet echt een wenselijke situatie want daarmee haal je de motivatie omlaag. Maar wat is dan een goede manier om werknemers hun uren te laten registreren en er op die manier zeker van te zijn dat de registratie correct is?

 

Urenregistratie, hoe zit dat?

Urenregistratie is een manier om medewerkers uit te betalen naar werkelijk gewerkte uren. Maar het is ook een manier om controle en inzicht te krijgen op de werkelijke inzet van medewerkers qua arbeidsduur en op die manier kun je ook eerder inzicht krijgen als er tekort aan mankracht is op de werkvloer. Met een juiste urenregistratie heb je als werkgever immers direct goed inzicht.

 

Er zijn vele manieren om uren te registreren. Vroeger gebeurde het ouderwets met urenbriefjes, met name bij uitzend en tijdelijke krachten waarbij men handmatig de gewerkte uren invulde en waarbij de leidinggevende moest bevestigen dat deze uren daadwerkelijk gewerkt waren door de werknemer.

 

Inmiddels in het digitale tijdperk is dit natuurlijk bijna nergens meer zo te vinden en gebeurt de uren registratie vrijwel digitaal, ofwel digitale time registrationMaar ook dit kan op vele manieren gebeuren. Denk aan inklokken met een pasjes systeem of een digitaal systeem die je vaak ziet in telemarketing branches waar de werkgever realtime zijn arbeidstijd verklaard.

 

Wanneer een werknemer bijvoorbeeld op koffiepauze gaat zal deze dan ook de koffiepauze button aanklikken en weer uitzetten als de pauze voorbij is. Dit is een klein voorbeeld van hoe time registration er in de praktijk uit kan zien.

 

Op een goede manier urenregistratie invoeren

Als je de urenregistratie binnen jouw bedrijf wilt professionaliseren dan is het heel erg belangrijk dat je dit op een goede en professionele manier aanpakt. EasySecure is een organisatie dat je hierbij kan helpen. Zij hebben jarenlange ervaring op dit terrein en hebben de expertise om jouw bedrijf te begeleiden bij het optimaliseren van de uren registratie.

 

Het is namelijk belangrijk dat je met betrouwbare systemen gaat werken als je gebruik wilt maken van urenregistratie binnen jouw bedrijf. En het is ook belangrijk dat je niet naar de werknemer uitstraalt dat je als een sergeant van het leger minimalistisch controleert of de uren wel juist en correct doorgegeven worden.

 

Vertrouwen tussen werkgever en werknemer is namelijk erg belangrijk. Wanneer de basis hiervan niet goed is zal je problemen krijgen met minder gemotiveerde werknemers en gaat de loyaliteit naar jou als werkgever toe omlaag. Dat wil je uiteraard niet, dus is het belangrijk om het op een juiste manier aan te pakken.

 

Zorg voor een goed en deugdelijk urenregistratiesysteem en communiceer open en eerlijk. Dit wordt door werknemers vaak erg gewaardeerd. Zo voorkom je dat er frustratie ontstaat rondom uren registratie.

Gebruikmaar
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken