Het laatste nieuws over de crypto markt, is het nog raadzaam hierin te investeren?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0
Bitcoin en andere cryptomunten worden steeds populairder, maar als je overweegt erin te investeren, zijn er enkele belangrijke dingen die je eerst moet weten. Neem daarbij ook het laatste nieuws over de crypto markt in acht.  Naast het leren van de basisprincipes van cryptocurrencies, moeten beleggers rekening houden met de talloze risico’s, waaronder het feit dat de waarde van zelfs de meest populaire cryptomunten onstabiel is. De markt is verder niet erg transparant, transacties zijn onomkeerbaar en de consumentenbescherming is minimaal of niet-bestaand. Regelgevers hebben verder nog steeds geen duidelijkheid gegeven over hun aanpak om deze munten te reguleren. Is het wel waard om te investeren in cryptomunten?

Het laatste nieuws over de crypto markt, wordt crypto de nieuwe wereldmunt?

Voorlopig ziet het er niet naar uit dat cryptomunten zullen uitgroeien tot een wereldmunt. Wellicht zal dat wel het geval zijn als er regelgeving komt en er voldoende consumentenbescherming is. Een munt kan alleen groeien als het gebruikt kan worden als een goedkope, maar bovenal betrouwbare ruilmiddel en als het een rekeneenheid betreft. Daarnaast moet er sprake zijn van waardeopslag alsook een wettig betaalmiddel dat wordt gehonoreerd als betaalmiddel. Zolang Bitcoin onderhevig is aan hoge volatiliteit en hoge transactiekosten, lijkt het waarschijnlijk dat het slechts beperkt kan worden gebruikt als ruilmiddel, rekeneenheid of waardeopslag. Een andere belemmering voor een bredere acceptatie door het publiek als een echte valuta is dat, naarmate cryptocurrencies wijdverspreid zijn geworden, het risico van regulering toeneemt, wat een deel van hun aantrekkingskracht wegneemt voor investeerders die ze beschouwen als een valuta die niet wordt gecontroleerd door het beleid van de centrale bank of nationale regeringen.

Risico’s van Bitcoins en andere cryptomunten

Een van de grootste risico’s die een investering in cryptomunten met zich meebrengt is financieel verlies. De prijzen van Bitcoin en andere crypto valuta’s zijn van oudsher zeer volatiel en fluctuaties kunnen leiden tot aanzienlijke verliezen als ze op het verkeerde moment worden verkocht.  Een andere risico is het ontbreken van relevante wetgeving. De uitgifte en handel in cryptocurrency is momenteel niet goed gereguleerd en in de toekomst zal er waarschijnlijk meer toezicht en regulering komen.  Naast financieel verlies en het ontbreken van wetgeving is fraude en cybercriminaliteit een derde risico, die een eventuele investering in deze munt met zich meebrengt. Deze zijn al voorgekomen. Bitcoin-uitwisselingen zijn onderhevig geweest aan computerstoringen als gevolg van een overmatige vraag, en omdat de grootboeken op internet worden bijgehouden, kan een grootschalige cyberaanval de toegang in geval van nood beperken. Zoiets is minder waarschijnlijk bij contant geld of goud. Een andere risico betreft diefstal en verlies. Een login-ID en wachtwoord zijn meestal vereist om toegang te krijgen tot een cryptocurrency-uitwisseling. Bij verlies, hacking of diefstal kan de toegang worden geweigerd of verloren gaan. Hoewel ongebruikelijk, kunnen bitcoins worden opgeslagen in fysieke portemonnees, zodat ze zonder computer kunnen worden uitgegeven; dit brengt dezelfde risico’s met zich mee die inherent zijn aan alle contante valuta’s: ze kunnen per ongeluk worden verloren, gestolen of vernietigd.

Gebruikmaar
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare