Wat kun je doen voordat je solliciteert op een vacatures voor controller?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0
Voordat je daadwerkelijk op zoek kunt gaan naar een vacature controller, moet je eerst behoorlijk wat studeren en werkervaring opdoen. De functie van controller is niet iets dat je zomaar kunt krijgen na je studie. Hoewel het belangrijk is om het nodige opleidingsniveau te hebben dat een controller functie vereist, zijn er ook andere soorten vereisten waaraan je moet voldoen. Je moet eerst beginnen te werken vanaf het allereerste begin van het veld in de boekhouding. Dat betekent dat je eerst moet solliciteren naar de functie van accountant of auditor. Ook kun je tijdens je werk extra opleidingen of trainingen volgen. Dit kan de snelheid van je ranking mogelijk verder verhogen. Daarna moet je ook nog assistent controller worden, voordat je eindelijk een levensvatbare kandidaat kunt worden voor een controller vacature. Dit is een reeks banen die misschien lang lijken, maar zeer essentieel zijn, aangezien controller posities een enorme hoeveelheid expertise vereisen.

Vaardigheden vereist voor vacature controller

Er zijn tal van vaardigheden die je moet beheersen, waardoor je een geweldige controller wordt. Cijfer-expert zijn, zeer nauwkeurige analyse en rapportage, correct ethisch gedrag, respect voor vertrouwelijkheid, zeer gedetailleerde auditing, goed tijdbeheer en duidelijke en effectieve communicatievaardigheden zijn een must voor deze functie. Omdat een controller zich ook als teamleider zal gedragen, moet je sterke leiderschaps- en management kenmerken hebben. Zo kan je je taken op het gebied van belastingen en financiën goed uitvoeren. Dit is ook de reden waarom je eerst moet kijken naar assistent-controller functies zoals die op wr.nl. Zorg er daarnaast voor dat je eerst een hbo- of wo-opleiding hebt afgerond voordat je daadwerkelijk in dit werkveld komt. Dit is een soort functie waarbij bedrijven vooral kijken naar de inhoud van je werkportfolio in plaats van alleen naar je vaardigheden; geloofsbrieven zijn de sleutel tot het verwerven van een controller positie.

Zijn de taken van controller en accountant hetzelfde?

Hoewel beide functies betrekking hebben op financiën en boekhouding, is er een verschil tussen beide. Een controller zijn zou betekenen dat je toezicht houdt op alle boekhoudactiviteiten van het bedrijf. Daarnaast stuur en coach je medewerkers via meerdere afdelingen. Soms moet je het bedrijf zelfs helpen bij het nemen van strategische financiële beslissingen. Accountants zijn meer bezig met het analyseren en vastleggen van financiële gegevens.

Mogelijke posities na controller

Controller zijn is een geweldige positie om te verwerven, omdat het een meer technische ervaring en betere beloning en voordelen biedt. Maar je reis door dit carrièrepad is niet voorbij als je eenmaal controller bent. Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en CFO worden. Maar CFO worden is geen eenvoudige taak. Het kost je behoorlijk wat tijd omdat je tijdens je tijd als controller voldoende ervaring en kennis moet opdoen.

Gebruikmaar
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare